Bitcoin Cash Hard Fork: Vad du behöver veta

Bitcoin Cash är inställt på en nätverksuppgradering den här månaden. Här är vad uppgraderingen innebär och vad det betyder för kryptosamhället.

Bitcoin Cash är inställt på en nätverksuppgradering den 15 november 2020.

En BCHN-version av uppgraderingen innehåller ett nytt och okontroversiellt gruvsystem

Bitcoin ABC-utvecklingsteamet har föreslagit en alternativ uppgradering som också omdirigerar 8% av gruvbelöningen.

Bitcoin Cash-blockkedjan kommer att genomgå en omtvistad nätverksuppgradering den här månaden, som kan dela upp myntet i två – och inte för första gången .

Den föreslagna uppgraderingen, åtminstone för BCHN-versionen, introducerar en ny gruvalgoritm och är allmänt accepterad. Ändå blev förespråkare av myntet, som rankas femte globalt, förvånade när Bitcoin ABC-utvecklargruppen föreslog en alternativ uppgradering som lade till ytterligare ett element som skulle avleda 8% av blockbelöningen från Bitcoin Cash-gruvarbetare.

Var den första att prova vårt belöningstoken.

Gå med nu

ABC-lagets förslag, benämnt ”Bitcoin ABC”, skulle lägga pengarna i händerna på sitt eget utvecklingsteam. Idén är inget nytt; sekretessmynt Zcash har haft en liknande fond i många år. De i Bitcoin Cash-communityn såg emellertid detta som en penningtagning och kände att det stred mot myntets decentraliserade etos.

”Att omdirigera en del av #BitcoinCash-belöningen för att betala ett enda utvecklingsteam är en centralplanerares dröm som går i uppfyllelse. Vänligen sluta, sade Ver i en tweet i augusti.

Simple Ledger Protocol, ett protokoll som möjliggör utfärdande av säkra tokens på Bitcoin Cash-blockchain, sjöng en liknande melodi. ”Vi betraktar inte ett protokoll som omdirigerar Coinbase-belöningar, som Bitcoin Cash (BCH), särskilt när en sådan regel tillkännagavs ensidigt,” sade en talesman för protokollet i ett blogginlägg .

Nätverksuppgraderingen är inställd på 15 november och det mest troliga scenariot är att majoriteten av gruvarbetare kommer att stödja BCHN-versionen, i motsats till ABC-lagets version, med ABC-versionen att bli en minoritetskedja. Detta är ett begrepp som kallas „splittring“ när en blockchain-uppgradering visar sig vara splittrande och blockchain blir två separata kedjor, var och en med sitt eget värde.