Slik holder du Bitcoin trygg og sikker

Med over en milliard dollar i Bitcoin Era stjålet til dags dato, er det viktig å holde din sikker. Det er mange lommebokalternativer, avhengig av dine behov.

Åholde din Bitcoin trygge kan virke som en enkel oppgave, men som et utall av tyverier , phishing-angrep og utvekslingshack beviser – det er lettere sagt enn gjort

Flertallet av Bitcoin-eiere bruker en av fire hovedtyper cryptocurrency lommebok : maskinvare, programvare, metall og vekslingslommebøker. Noen er bedre enn andre for å holde din Bitcoin trygge, men det er mange måter å maksimere sikkerheten din uansett hvilket alternativ du velger.

Når det gjelder å sikre dine private private nøkler fra Bitcoin, blir maskinvarepapirer ansett for å være det sikreste alternativet. Maskinvare lommebøker er fysiske sikkerhetshvelv som er designet for å beskytte din Bitcoin (og andre cryptocururrency) fra en rekke mulige angrep, samtidig som du også sikrer at du kan få tilgang til og bruke cryptocururrencyene dine relativt lett.

Hardware lommebøker varierer betydelig i form, funksjon og pris. De spenner fra KeepKey lommebok på 49 dollar , til Bluetooth $ 119 Multi-asset Ledger Nano X , og $ 120 Bitcoin-sentriske Coldcard Mk3 og videre.

Som de fleste cryptocurrency lommebøker, bruker hardware lommebøker en mnemonic frase som kan brukes til å gjenopprette lommeboken; dette kan brukes i tilfelle enheten selv går tapt. Det er også en av de største sårbarhetene for maskinvarelommebøker, siden alle som får tak i gjenopprettingsfrasen vil ha fri tilgang til midlene den inneholder.

Dette har ført til noen geniale løsninger for å beskytte og sikre gjenopprettingsfrasen fra nysgjerrige øyne, inkludert å skrive den i UV-følsom blekk under en dummy setning, og til og med dele gjenopprettingsfrasen mellom flere safe.

Programvarelommebøker er en av de mest populære måtene å lagre Bitcoin på blant mobile brukere, siden mange kan brukes til å administrere et bredt utvalg av cryptocurrencies fra de fleste mobile enheter. Det er også skrivebordsversjoner av mange programvarelommebøker, slik at brukere kan administrere sine egne private nøkler på Linux, macOS og Windows.

Noen av de mest populære Bitcoin-lommebøkene er programvarelommebøker, inkludert Electrum , Jaxx Liberty og Exodus – som alle er tilgjengelige for både stasjonære og mobile operativsystemer.

Selv de sikreste alternativene mangler imidlertid noen av sikkerhetsfunksjonene i maskinvarelommebøker

For å maksimere sikkerheten din med en programvarelommebok, anbefaler vi å velge en som har tofaktorautentisering (2FA). Det er også viktig å sikre at du er beskyttet mot virus, keyloggers og annen skadelig programvare, siden disse kan filtrere ut private nøkler og frøfraser hvis ikke de blir blokkert.

Metal lommebøker er fysiske metallplater eller enheter som kan brukes til å lagr gjenopprettingssetninger, private nøkler og potensielt annen sensitiv informasjon offline. Siden de er konstruert av metall, er de iboende brannsikre og korrosjonsbestandige, mens noen, som Cryptosteel og Cypherwheel, også er knusebestandige.