Tillgångstokeniseringsprojekt DeFi Money Market stänger sina dörrar

DeFi Money Market, ett av de tidigaste projekten som syftar till att föra verkliga tillgångar i kedjan, meddelade plötsligt igår kväll att det har ”upphört med verksamheten.”

„Som ett resultat av förfrågningar om lagstiftning stängs DMM av“, säger ett uttalande på projektets webbplats. „[…] DMM beklagar nödvändigheten av denna åtgärd och vill tacka DMM-communityn för dess stöd och aktiva deltagande i detta projekt.“

Webbplatsen gav användarna instruktioner om hur man löser in avkastningsbärande Bitcoin Profit och sa att avkastningen för tokens skulle sjunka till 0% den 10 februari.

„Vi är säkra på att du har frågor, men tyvärr kan vi inte svara på frågor just nu“, tillägger uttalandet.

Projektet bekräftade också avstängningen i ett par tweets:

Tillsammans med RealT och andra projekt för fastighets tokenisering var DMM en av de första som försökte föra verkliga tillgångar till DeFi-landskapet. De erbjöd över 6% räntor på sina tokens som stöds av verkliga billån. Projektet startade med stöd av ett specialbyggt Chainlink-orakel och med stöd av miljardärinvesteraren Tim Draper .

Vissa har spekulerat i att den lagstadgade granskningen som teamets referenser i sitt tillkännagivande kan vara knuten till dess botched token-lansering

Det fanns rapporter strax efter deras tokenförsäljning som dokumenterade att företaget laddade upp för att bevisa lånebakgrunden av misstag avslöjade lånets innehavares identitet.

Tillkännagivandet har lett till en kraftig nedgång i DeFi Money Market’s DMG-styrningstoken. DMG handlar för närvarande till $ 0,093 cent efter att ha fallit från $ .53 toppar i går kväll.

Det kan dock finnas något hopp för innehavare. I DMM: s uttalande sa projektet att „En ytterligare fond med tillgängliga tillgångar håller på att inrättas för att underlätta inlösen av DMG-tokens“ och att mer information om denna fond är „kommer att följa.“